Martin en Rita

Het verhaal achter La Plantade

We zijn Belgen die reeds 30 jaar geleden de “Provence” ontdekt hebben, een geliefde streek met een rijk verleden. Het lijkt wel of je in de Provence je bijna vanzelf een gelukkig mens voelt.

wijngaard

Bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, prachtige steden, gezellige dorpjes, en de typische keuken zijn kenmerkend voor deze deze zonnige streek.

Ook in het verleden heeft de Provence veel mensen aangetrokken en het heeft dan ook een zeer interessante geschiedenis.

De Provence werd ook ontdekt door bekende kunstenaars zoals Cézanne, Matisse, Chagall, Renoir, Gauguin, Van Gogh en vele anderen die zich lieten inspireren door het unieke landschap met zijn uitgesproken kleuren en het bijzondere licht.

Boerderij in de Provence (1888) – Vincent Van Gogh

Wij zijn ook op onze manier verliefd geworden op deze goddelijke plek. We hebben jarenlang nagedacht en gedroomd over een eigen stek in ons geliefde Provence.

In mei 2012 vonden we een stukje grond en kregen de bouwplannen vorm voor de villa.

Frankrijk heeft veel mooie plekjes, maar wij verloren onmiddellijk ons hart aan het landelijke, authentieke dorpje Blauvac met het panoramisch zicht op de Mont-Ventoux en de omringende wijngaarden.

panorama Blauvac
Blauvac

In de nabije omgeving zijn er mogelijkheden om dagdagelijkse inkopen te doen, diverse restaurants, markten, wandel- en fietsroutes, wijndegustaties en bezienswaardigheden…

We zijn er van overtuigd dat de door ons gekozen plek met de magische Mont-Ventoux op de achtergrond u een ontspannen en gelukkige vakantie zal bezorgen.

Lees zeker ook eens de getuigenissen va onze gasten!