Ligging

De vakantiewoning (Frankrijk) is gelegen in het “gehucht” St. Estève, op het grondgebied van de gemeente Blauvac in het kanton Mormoiron, dat deel uitmaakt van het arrondissement Carpentras. Het authentieke, charmante dorp Blauvac, dat deel uitmaakt van het departement van de Vaucluse, bevindt zich op een heuvel. Het biedt een prachtig uitzicht over de omringende vlaktes en bergen, dat je ook hebt vanuit het vakantiehuis.

Doordat de vakantiewoning gelegen is aan de zuidkant Mont-Ventoux is het klimaat milder dan de noordkant : u bent hier beter beschermd tegen de Mistral. Hierdoor zijn de temperaturen altijd enkele graden hoger en zijn de nachten koeler. Ideaal als u van plan bent een verblijf in het voor- of najaar een vakantie te boeken.

Frankrijk is een prachtig land dat vele mooie streken telt, maar zo’n rijkheid aan natuurlijk en cultureel patrimonium, en zo’n kruising tussen traditie en innovatie vindt men alleen in de Provence.

Vakantiewoning Provence

De Vaucluse, gelegen in het noordwesten van de Provence en een van de kleinste departementen van Frankrijk, wordt omsloten door de Rhône in het westen, de Durance in het zuiden en de uitlopers van de Alpen in het oosten.

De fabelachtige lavendelvelden en wijngaarden in de streek en het zicht op de Mont Ventoux zijn adembenemend mooi vanuit het vakantiehuis.

Provence – Alpes – Côte d’Azur: een prachtige regio

Wij verloren alvast ons hart aan deze uitzonderlijke oase van rust en natuur tussen de Zee, het Alpen gebergte en de Mediterraanse zee, waar je sinds kort niet alleen culinaire specialiteiten of het romantische gezang van de cicaden (krekels) vindt, maar ook onze landelijke, gezellige en Provençaals ingerichte villa.

Zuid-Frankrijk: op verkenning

Tijdens de zomer zijn er verschillende festivals rond kunst, muziek, theater, dans of folklore doorheen de regio. De rijkheid en diversiteit van de streek en haar prachtige natuur kunnen je bovendien niet onberoerd laten en nodigen je uit om te streek te verkennen, zij het te voet, met de fiets, per mountainbike, of te paard. Maar je kan ook baden, zwemmen, met de boot varen, waterskiëen of duiken in deze regio.

Bezienswaardigheden

De regio telt heel veel gezellige dorpen en historische steden die bijzonder de moeite waard zijn om te bezoeken. We sommen ze hier kort even op, maar er is ter plaatse een uitgebreide informatiemap (zie hieronder) met gedetailleerde informatie rond al deze uitstappen:

Villes-sur-Auzon (2.5 km), Mazan (9 km), Bédoin (13 km), Carpentras (13.5 km), Venasque (15.6 km), Pernes les Fontaines (16.5 km), L’isle sur la Sorgue (27.4 km), Vaison la Romaine (35.7 km), Sénanque (35 km), Gordes (37.9 km), Avignon (40 km), Orange (42.6 km)