Bezienswaardigheden

Actief op vakantie in Frankrijk

In het idyllische natuurmeer “Plan d’eau de Salettes” met aangelegd strand en een prachtige zicht op de Mont-Ventoux kan je baden, zwemmen en ook vissen (Mormoiron – 6km). Voor wie avontuurlijk aangelegd is of kinderen heeft is “Ventoux Adventures” een echte aanrader, waar je kan kiezen tussen een survival parcours of mountainbike tochten.

De wijnliefhebbers en/of kenners kunnen dan weer terecht bij de plaatselijke Cave Terraventoux in Villes-sur-Auzon of Demazet in Mazan, waar je via verschillende activiteiten de streek met zijn wijngaarden en andere locale producten kan ontdekken. (Villes-sur-Auzon – 2.5 km).

Voor de échte wijnliefhebbers zijn volgende wijndomeinen aan te bevelen: Domaine de Tix, Chateau Unang, Domaine Pesquié, Domaine des Anges, Domaine Murmurium, …

Je kan hier ook fietsen huren en vanuit dit dorp zijn er verschillende fiets- en wandeltochten naar de Mont-Ventoux & Gorges de la Nesque met een klim van 22 km door het landschap (zie ook www.provence-a-velo.fr).

En voor de sportieve fietsers is er uiteraard de beklimming van de Mont-Ventoux met start te Bédoin, Malaucène en Sault, goed voor een onvergetelijke ervaring voor elke cyclist.

Markten

Elk dorpje heeft bovendien verschillende openlucht markten, waar je zintuigen voldoende geprikkeld worden en het gezellig vertoeven is tussen de vriendelijke, lokale bevolking

– Bédoin : maandag

– Carpentras : vrijdag

– Gordes : dinsdag

– L’Isle sur la Sorgue : donderdag en zondag

– Mazan : maandag

– Mormoiron : dinsdag

– Pernes les Fontaines : zaterdag

– Vaison la Romaine : dinsdag

Verder heb je in de nabije omgeving een overvloed aan wandel- en fietsroutes. Of je kan genieten van de uitmuntende Provençaalse keuken in de vele lokale restaurants bij een goed glas wijn, zoals in het provencaals restaurant “La Calade” in Blauvac. Tot slot heb je ook in Villes-Sur-Auzon de nodige restaurants, winkels, verschillende wijnhandels, bakkers, kruidenierswaren, dagbladen, tabak,..

Tips van de eigenaars

Ter plaatste vindt u overigens een bijzonder uitgebreide informatiemap met alle bezienswaardigheden en allerhande leuke tips van de eigenaars. Als je de buurt of de streek wil gaan verkennen is deze map een ideaal vertrekpunt om meteen al de mooiste plekjes te leren kennen. Je vindt er onder meer alle informatie over de leukste provençaalse steden, schilderachtige dorpjes, historische monumenten en de allermooiste natuurplekjes in de regio die je kan bezoeken vanuit het vakantiehuis.

Frankrijk wenkt…